Prawdziwa czekolada ciemna bez konserwantów. Zastrzyk pozytywnej energii.
Oprócz wyjątkowego smaku gorzka czekolada jest niebywale produktem żywnościowym szczególnie bogatym w bioaktywne związki chemiczne pochodzenia roślinnego, zwane polifenolami, które posiadają silne właściwości antyoksydacyjne.
W czekoladzie znajdziemy w sumie ponad 600 substancji mających dobroczynnych wpływ na nasze zdrowie. Bogactwo witamin i węglowodanów, kwasy omega 6, magnez, żelazo itd.... Mówimy oczywiście o prawdziwej czekoladzie jaką mamy w ofercie bez konserwantów i sztucznych dodatków.
Zdrowie - jaki wpływa na organizm człowieka wywiera gorzka czekolada?
- obniża ciśnienie tętnicze krwi,
- niweluje ryzyko rozwoju miażdżycy naczyń krwionośnych,
- redukuje rozwoju cukrzycy typu 2,
- obniża możliwość wystąpienia udaru mózgu,
- spowalnia nadmierną agregację płytek krwi,
- poprawia funkcje śródbłonka naczyniowego,
- wyrównuje stężenie glukozy i insuliny we krwi,
- redukuje stany zapalne,
- ma wpływ na zmiejszenie depresji,
- poprawia mózgowy przepływ krwi,
- broni przed rozwojem demencji,
- spowalnia proces starzenia się skóry.