Konfitury, powidła i owoce w syropie do herbaty, napojów i drinków
Słodkie dodatki konfitury i powidła do herbaty. Uzupełnij spiżarnię w smakowite dodatki.
Niedzielne poranki, specjalne śniadania z grzankami które na świeżo wyskoczą z tostera zostają muśnięte powidłami i do tego herbata z konfiturą z wiśni! A aromat stawia na nogi wszystkich domowników, a smak konfitury pozostaje w pamięci na cały dzień.
Konfitury idealnie sprawdzą się jako prezent dla gości weselnych, na komunię czy jak prezent dla Babci czy Mamy.
Owoce w syropie to naturalnie wytworzone przetwory według klasycznych receptur sprzed lat. To naturalny sposób konserwacji soczystych owoców malin, borówek truskawek, wiśni, żurawiny i innych zbiorów z pół i ogrodów polskich i stosowany był już od wieków. Zatopienie owoców w cukrze pozwala na długo zachować ich walory smaku, wyjątkowy aromat, intensywny kolor oraz cenne składniki odżywcze. Naturalna receptura bez konserwantów pozwala cieszyć się smakiem przez okrągły rok, a nie tylko w sezonie zbiorów danego owocu.
Cytryny w syropie mogą być używane na wiele sposobów. Mogą być dodawane do napojów, takich jak drinki czy koktajle, lub wykorzystywane jako składnik deserów, ciast czy sosów. Ich unikalny smak nadaje potrawom odrobinę luksusu i wyjątkowości.