English Breakfast Angielska Śniadaniowa
Opis
English breakfast
- Herbata Angielska Śniadaniowa
Nikt nie jest zbyt zajęty by zaparzyć herbatę, a najlepiej... mocną czarną herbatę indyjską w połączeniu wyśmienitej herbaty cejlońskiej.
- Znana i ceniona mieszanka dwóch czarnych herbat gatunków Assam i Cejlon.
- Uwielbiana zaparzona do spożycia w godzinach porannych do śniadania.
- Charakteryzuje się mocnym i wyrazistym smakiem i brązowo-bursztynową barwą.
- Herbata English Breakfast według wielu źródeł została powstała w XIX wieku przez brytyjskiego kupca, który spopularyzował kompozycję dwóch herbat podawaną do śniadania jajecznicy z bekonem.
- Duża moc naparu dzięki teinie wpływa pobudzająco. Czarna herbata liściasta indyjska oraz Cejlońska naturalna bez dodatków i aromatów.
- Uważana za tradycyjną „angielską herbatę". Zazwyczaj pijana do śniadania (Brytyjczycy uwielbiają ją z mlekiem!), ale oczywiście można ją koszowa o każdej porze dnia (z lub bez mleka).
Składniki: Herbata czarna Assam Dekorai, herbata czarna Ceylon OP Kraj pochodzenia: Indie, Ceylon