Filiżanka do kawy lub herbaty porcelanowa CHOCO
Opis
Filiżanka do kawy lub herbaty ze spodkiem Coco
Cudowna porcelanowa filiżanka.
Filiżanka wzór COCO wykonana z wysokiej jakości porcelany, formowana i zdobiona ręcznie z dużym i wygodnym uchwytem. Piękny kolor w mlecznym odcieniu, zewnętrznie pomalowana ciepłym beżowy kolor kojarząca się z ciastem cynamonowym. Filiżanka na krawędzi ozdobiona złotym paskiem
Piękna i wyjątkowa filiżanka na prezent lub do biura idealnie zaparzysz w niej kawę Americano jak i cappuccino, herbatę czy gorącą czekoladę.
- Filiżanka porcelanowa do herbaty w komplecie ze spodkiem
- Doskonała na prezent
- Klasyczna stylistyka i kształt
- Produkt polskiej marki Villa Italia
- Wygodny uchwyt
Szczegóły:
- pojemność: 220 ml
- materiał: porcelana
- kolor: brązowy (gorzka czekolada)
- ręcznie malowane złotem
- wymiary filiżanki: wysokość 8,5 cm, średnica górna 9cm, średnica dolna 5 cm
- średnica spodka: 14,6 cm
Villa Italia to marka tworząca oryginalne i wyjątkowe wzornictwo porcelany wysokiej klasy oferuje produkty z zastawy stołowej obiadowe i herbaciane, opracowane w studiu projektowym w Mediolanie z zastrzeżonym wzornictwem na rynku polskim.
Porcelana charakteryzuje się niezwykłą białością i wyjątkowo gładkim szkliwem oraz pięknym wzornictwem. Jej, jakość podnoszą dodatkowo elementy wykonane i malowane ręcznie.
Americano kawa
To jedna porcja espresso ok. 30 ml z dodatkiem większej ilości wody. Kawę możemy przygotować przy pomocy np.: dripper do kawy, aeropress ale nie jest to warunek obowiązkowy.
- Przygotuj kawę espresso 25-30 ml
- Zwilż wrzątkiem filtr aeropressu lub dripera (zapobiega wchłanianiu smaku i aromatu kawy) jeśli nie posiadasz to pomiń ten etap.
- Przelej espresso przez w/w akcesoria do filiżanki
- Dodaj 100-140 ml gorącej wody o temp. 70-80˚C
- Podaj w filiżance gotową czarną kawę americana
Tak przygotowana kawa americano zawierać ok. 130 – 170 ml wody. Warto eksperymentować i ilość wody dostosować do odmiany i mocy kawy i własnych upodobań. W tak pięknej filiżance kawa nabiera dodatkowo wyjątkowego smaku. Smacznego!
Cappuccino
To kawa z mlekiem spożywana zazwyczaj w porze śniadaniowej, w składzie cappuccino znajduje się:
- spienione mleko 125 ml – otrzymuje się z ok. 100 ml zimnego mleka, poddane gorącej parze spienia się na gęstą piankę. Mleka najlepiej o zawartości tłuszczu 2%-3,2% To aksamitna pianka mleka decyduje o tym, czy cappuccino uwiedzie i oczaruje nas swoją konsystencją.
- espresso 25 ml
- często ozdobione dekoracją z kakao czy sypkiej czekolady.