Skontaktuj się!

Guampa Palo Santo 200 ml

Dostępność: Dostępny • na wyczepaniu
Czas wysyłki do: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 139,00 zł 139.00
ilość szt.
Zyskujesz 139 pkt [?]
dodaj do przechowalni

Opis

Guampa Palo Santo

Okuta guampa Palo Santo wykonane z egzotycznego, pięknie pachnącego drewna prosto z Paragwaju. 

Yerba Mate zaparzona w Palo Santo nabiera unikalnego, pięknego aromatu pochodzącego z charakterystycznego wyraźnie opalizującego drewna. Matero jest solidne, o średniej grubości ściance w ładnym, aromatycznym drewnie.

  • Pojemność ok. 200 ml.
  • wysokość: 10,8 cm
  • średnica zewnętrzna 6,8 cm
Drewno posiada właściwości które pod wpływem różnicy temperatur, gdy jest suche może pękać. Na szczęście to zostało okute w metal i dalej je zabezpiecza i uszczelnia i można dlatego siorbać ze Świętego drewna Indian :)
Matero wykonane z  pachnącego drewna o kolorze brązowo-zielonym. Naczynko jest w całości okute w metal. Picie yerba mate z naczyń Palo Santo jest uważane przez wiele osób za szczególne. Dzięki olejkom żywicznym, które przedostają się do przygotowanego w matero naparu, picie yerba mate zyskuje dodatkowy wymiar. W czasach starożytnych było mocno związane z obrzędami religijnymi. Cywilizacje Majów oddawała kult temu drzewu jako bóstwu zaś zamieszkujący w prekolumbijskich czasach Indianie z Ameryki Środkowej stosowali Palo Santo podczas oddawania się rytuałom z przeznaczeniem leczniczym.
 

Naczynko kolekcjonerskie. Naczynie ozdobne.

Aby naczynko Palo Santo służyło długo potrzebne jest wykonanie Curado Palo Santo:
•    Przepłakuj naczynko wodą
•    Pozostaw do całkowitego naturalnego wyschnięcia, UWAGA! Nie zostawiaj naczynka na bezpośrednie działanie słońca
•    Nasmaruj naczynko tłuszczem np.: olejem, oliwą lub masłem
•    Tak natłuszczone naczynko pozostaw na 2 doby
•    Starannie przepłucz naczynie ciepłą wodą by pozbyć się tłuszczu
•    Palo Santo jest gotowe teraz tylko zostaje Ci przygotowanie yerby

Inne sugestie Palo santo

•    Po dłuższym użytkowaniu można ponowić curado pozwoli to przedłużyć jego żywotność
•    Naczynie z Palo Santo powinno być odpowiednio nawilżone przez cały czas, więc jeśli planujesz zaparzyć yerbę ponownie za kilka godzin to pozostaw fusy w naczynku do ponownego zalania, (ale nie dłużej niż ok. 10-12 godzin)
•    Nie należy wystawiać Pało Santo na szybie wysuszanie, czyli nie pozostawiać bezpośrednie na dłuższe działanie słoneczne, (czyli po wypiciu nie zostawiaj naczynka na kilka godzin na parapecie nasłonecznionym) szybkie gwałtowne wysychanie powoduj pęknięcia drewna.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki [Please select a shipping country]:

Zobacz co nasi klienci kupili również

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl