Guampa Palo Santo 200 ml
Opis
Guampa Palo Santo
Okuta guampa Palo Santo w formie stożka wykonane z egzotycznego, pięknie pachnącego drewna prosto z Paragwaju.
Yerba Mate zaparzona w Palo Santo nabiera unikalnego, pięknego aromatu pochodzącego z charakterystycznego wyraźnie opalizującego drewna. Matero jest solidne, o średniej grubości ściance w ładnym, aromatycznym drewnie.
- Pojemność ok. 200 ml.
- wysokość: 10,8 cm
- średnica zewnętrzna GÓRNA 7 cm
- średnica zewnętrzna DOLNA 6,1 cm
Naczynko kolekcjonerskie. Naczynie ozdobne.
Aby naczynko Palo Santo służyło długo potrzebne jest wykonanie Curado Palo Santo:
• Przepłakuj naczynko wodą
• Pozostaw do całkowitego naturalnego wyschnięcia, UWAGA! Nie zostawiaj naczynka na bezpośrednie działanie słońca
• Nasmaruj naczynko tłuszczem np.: olejem, oliwą lub masłem
• Tak natłuszczone naczynko pozostaw na 2 doby
• Starannie przepłucz naczynie ciepłą wodą by pozbyć się tłuszczu
• Palo Santo jest gotowe teraz tylko zostaje Ci przygotowanie yerby
Inne sugestie Palo santo
• Po dłuższym użytkowaniu można ponowić curado pozwoli to przedłużyć jego żywotność
• Naczynie z Palo Santo powinno być odpowiednio nawilżone przez cały czas, więc jeśli planujesz zaparzyć yerbę ponownie za kilka godzin to pozostaw fusy w naczynku do ponownego zalania, (ale nie dłużej niż ok. 10-12 godzin)
• Nie należy wystawiać Pało Santo na szybie wysuszanie, czyli nie pozostawiać bezpośrednie na dłuższe działanie słoneczne, (czyli po wypiciu nie zostawiaj naczynka na kilka godzin na parapecie nasłonecznionym) szybkie gwałtowne wysychanie powoduj pęknięcia drewna.