Kawa Gwatemala Maragogype
Opis
Kawa Gwatemala Maragogype
Kawa arabika o dużych ziarnach dedykowana jest dla osób które szukają unikalnej łagodności i niskiej kwaskowości.
Kraj pochodzenia: Gwatemala Składniki: 100% Kawa arabica
Po uprzednim zmieleniu na odpowiednią grubość, kawę przygotujesz w ekspresie kolbowym, kawiarce, French Pressie, oraz dzięki alternatywnych metodach parzenia kawy drip, aeropress, chemex czy po turecku w tygielku.
Moc:
Kwasowość:
Przechowywanie kawy: w suchym miejscu i temp. poniżej 25°C, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Nasze kawy smakowe to wyśmienita odmiana kawy arabiki kolumbijskiej zaliczanej do najdoskonalszych gatunków kawy.
Kupując kawę masz do wyboru wersja kawy ziarnistą lub mieloną o różnym stopniu grubości mielenia wybierz gramaturę i zaznacz opcje stopnia mielenia.
Znaczący wpływ na smak tej wyjątkowej kawy ma wilgotny klimat Gwatemali, obfite deszcze, bujna zieleń to wprost idealne warunki do uprawy tej odmiany arabiki o złożonym smaku i specjalnych ziarenek kawowych.
Gwatemala Maragogype pochodzi z południowych rejonów kraju, gdzie uprawiana jest na zboczach gór Sierra Madre.
Kawa przetwarzana w procesie obróbki owoców kawowca metodą na "mokro". Ziarna Maragogype, ponieważ charakteryzują się dużym ziarnem większe od innych kaw to zwane są Elephant, czyli u nas nazywana „kawą słoniową'
Aromat i smak ujawnia swoją głębię po zaparzeniu.
Doskonale smakuje przygotowana, jako: Kawa Espresso, Americano, Romano (z dodatkiem cytryny) jak i z mlekiem Latte Macchiato czy Cappuccino