Owoce i bakalie w czekoladzie – dla Twojego zdrowia.

Czekolada w kontrolowanych ilościach ma wiele pozytywnych czynników zdrowotnych, w opowiedz nich ilościach może ona być nie tylko przyjemna, ale również korzystna. Prezentowane owoce i bakalie zatopione w czekoladzie, oprócz walorów smakowych czekolady to warto rozpatrzeć korzyści, które daje Ci sama w sobie czekolada i ma pozytywny wpływ na:

  • Twój humor poprzez dostarczenie i podniesienie poziomu endorfin;
  • Umysł – za pomocą kofeiny w czekoladzie, która wspomaga proces koncentracji
  • Trawienie – z powodu zawartego błonnika.
  • Układ krążeniowy – zawarte kakao normalizuje ciśnienie i poziom cholesterolu;
  • Wzrok – dzięki flawonoidom, polepszającym ukrwienie oczu;

A jakie produkty bakaliowe w czekoladzie możemy spotkać i jakie korzyści z nich mieć? Najbardziej wartościowe są orzechy, bo zawierają witaminę E, cynk, l-argininę, nienasycone kwasy tłuszczowe, kwas foliowy, potas, witaminy B, żelazo, miedź, magnez, fosfor, białko.

Słodycze bakaliowe w czekoladzie – sama przyjemność

Migdały w czekoladzie, podane z czerwonym słodkim winem, będą wspaniałym upiększeniem romantycznego. Migdały w białej czekoladzie nie mniej dobrze zaprezentują się w towarzystwie wina białego, również słodkiego.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl