Owoce i bakalie w czekoladzie – dla Twojego zdrowia.
Czekolada w kontrolowanych ilościach ma wiele pozytywnych czynników zdrowotnych, w opowiedz nich ilościach może ona być nie tylko przyjemna, ale również korzystna. Prezentowane owoce i bakalie zatopione w czekoladzie, oprócz walorów smakowych czekolady to warto rozpatrzeć korzyści, które daje Ci sama w sobie czekolada i ma pozytywny wpływ na:
- Twój humor poprzez dostarczenie i podniesienie poziomu endorfin;
- Umysł – za pomocą kofeiny w czekoladzie, która wspomaga proces koncentracji
- Trawienie – z powodu zawartego błonnika.
- Układ krążeniowy – zawarte kakao normalizuje ciśnienie i poziom cholesterolu
- Wzrok – dzięki flawonoidom, polepszającym ukrwienie oczu
A jakie produkty bakaliowe w czekoladzie możemy spotkać i jakie korzyści z nich mieć? Najbardziej wartościowe są orzechy, bo zawierają witaminę E, cynk, l-argininę, nienasycone kwasy tłuszczowe, kwas foliowy, potas, witaminy B, żelazo, miedź, magnez, fosfor, białko.
Słodycze bakaliowe w czekoladzie – sama przyjemność
Migdały w czekoladzie, podane z czerwonym słodkim winem, będą wspaniałym upiększeniem romantycznego. Migdały w białej czekoladzie nie mniej dobrze zaprezentują się w towarzystwie wina białego, również słodkiego.