Ceylon high grown OP

Opis
Ceylon high grown OP
W przypadku Cejlonu (Sri Lanka) herbatę uprawia się praktycznie od poziomu morza, aż po szczyty centralnie położonego masywu górskiego (ok. 2300 m n.p.m). Najlepsze gatunki pochodzą z upraw wysokogórskich usytuowanych powyżej 1200 m n.p.m. Ceylon High Grown OP (Orange Pekoe) to propozycja herbaty czarnej o długich, spiczastych liściach, sporadycznie zawierającej złotawe tipsy Napar charakteryzuje się delikatnym aromatem, orzeźwiającym smakiem oraz czerwono- złotą barwą.
- Duża moc naparu dzięki teinie wpływa pobudzająco. Czarna herbata liściasta indyjska oraz Cejlońska naturalna bez dodatków i aromatów.

Wsyp jedną łyżeczkę herbaty do zaparzacza, sitka lub filtra na filiżankę, liście zalej wodą o temperaturze około 96ºC (woda zaraz po przegotowaniu). Zalecamy czas zaparzania tej odmiany herbaty to ok. 3 minuty, następnie po tym czasie należy oddzielić liście od naparu.