English Breakfast Angielska Śniadaniowa

Dostępność: dot Dostępny
Czas wysyłki do: 1-2 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 14,95 zł 14.95
ilość szt.
Zyskujesz 14 pkt [?]
dot dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Kod produktu: 1812

Opis

English breakfast

  • Herbata Angielska Śniadaniowa

Nikt nie jest zbyt zajęty by zaparzyć  herbatę, a najlepiej... mocną czarną herbatę indyjską w połączeniu wyśmienitej herbaty cejlońskiej.

  • Znana i ceniona mieszanka dwóch czarnych herbat gatunków Assam i Cejlon.
  • Uwielbiana zaparzona do spożycia w godzinach porannych do śniadania.
  • Charakteryzuje się mocnym i wyrazistym smakiem i brązowo-bursztynową barwą.
  • Herbata English Breakfast według wielu źródeł została powstała w XIX wieku przez brytyjskiego kupca, który spopularyzował kompozycję dwóch herbat podawaną do śniadania jajecznicy z bekonem.
  • Duża moc naparu dzięki teinie wpływa pobudzająco. Czarna herbata liściasta indyjska oraz Cejlońska naturalna bez dodatków i aromatów.
  • Uważana za tradycyjną „angielską herbatę". Zazwyczaj pijana do śniadania (Brytyjczycy uwielbiają ją z mlekiem!), ale oczywiście można ją koszowa o każdej porze dnia (z lub bez mleka).

Składniki: Herbata czarna Assam Dekorai, herbata czarna Ceylon OP   Kraj pochodzenia: Indie, Ceylon
 
 
Zalecany sposób parzenia czarnej herbaty
 

Wsyp jedną  łyżeczkę herbaty do zaparzacza, sitka lub filtra na filiżankę, liście zalej wodą o temperaturze około 96ºC (woda zaraz po przegotowaniu). Zalecamy czas zaparzania tej odmiany herbaty to ok. 3 minuty, następnie po tym czasie należy oddzielić liście od naparu.

 

 

Prezentowana przez nas Angielska herbata śniadaniowa to klasyczna podstawa w szafkach większości miłośników herbaty. Bogata historia tej herbaty jako napoju wybieranego przez elitę członków rodziny królewskiej w Wielkiej Brytanii dodaje atmosferze romantyzmu, którą mogą cieszyć się również dziś wszyscy. Herbata ta o karmelowym kolorze i odważnych nutach smakowych doskonale komponuje się z odrobiną mleka i cukru. Kupując wysokiej jakości mieszanki herbat, możesz w pełni cieszyć się tą herbatą. Odkryj najlepszą angielską herbatę śniadaniową i dowiedz się więcej o tym, jak wybrać tę właściwą.

Gdzie znaleźć najlepszą angielską herbatę śniadaniową

Angielska herbata śniadaniowa to mieszanka herbat sporządzana z różnych rodzajów czarnych herbat . Najlepsze herbaty są wybierane ręcznie przez mistrzów herbaty i profesjonalnych degustatorów herbat, aby uzyskać wyjątkową mieszankę odważnego, bogatego smaku, który jest gładki i zapewnia rześki posmak. Główne różnice w angielskich herbatach śniadaniowych można przypisać pochodzeniu liści. Regionalny klimat i techniki zbioru nadają liściom czarnej herbaty inny smak . Większość czarnych herbat stosowanych w angielskiej herbacie śniadaniowej jest produkowana w czterech regionach, w tym w Indiach, Chinach, Sri Lance i Kenii.

Indie

Nic dziwnego, że Indie produkują jedną z najlepszych angielskich herbat śniadaniowych. Region ten był niegdyś kolonią brytyjską, w tym czasie produkcja herbaty znacznie wzrosła. Jest to także dom dla najlepszych klimatów do uprawy herbaty, a skład gleby nadaje pyszne smaki, których nie znajdziesz nigdzie indziej na świecie.

W Indiach króluje herbata czarna Assam. Herbata ta jest wytwarzana ze specjalnej odmiany rośliny herbacianej zwanej Camellia sinensis var assamica, która jest uprawiana w regionie Assam, a nie w innej słynnej prowincji herbacianej, Darjeeling. Liście oferują mocny smak otulony słodową, gładką treściwą. Ten rodzaj czarnej herbaty zajmuje również wysokie miejsce na liście czarnych herbat, które najlepiej wytwarzają klasyczne, rześkie nuty kojarzone z filiżanką doskonałej angielskiej herbaty śniadaniowej.

Sri Lanka

Sri Lanka, dawniej znana jako Cejlon, produkuje czarną herbatę znaną jako herbata cejlońska. Podobnie jak Indie, kraj ten był byłą kolonią brytyjską. Chociaż profil smakowy angielskich herbat śniadaniowych z tego regionu różni się w zależności od posiadłości, która je wyprodukowała, większość z nich ma pewne podstawowe cechy.

Czarne herbaty ze Sri Lanki oferują nuty cytrusów i orzechów i są mniej gorzkie niż inne czarne herbaty. Charakteryzują się rześkim finiszem i umiarkowaną treściwością, a zazwyczaj parzą się w delikatny złocistobrązowy odcień. Producenci ze Sri Lanki produkują również głównie herbaty liściaste, więc jest mniej prawdopodobne, że znajdziesz tę mieszankę w torebkach z herbatą.

Chiny

Żadna lista herbat nie będzie kompletna bez obecności najważniejszego producenta herbaty na świecie – Chin. W Chinach najpopularniejszą odmianą używaną do parzenia angielskiej herbaty śniadaniowej jest herbata czarna Keemun. Chiny , znane z produkcjitnej herbaty , uprawiają również wykwintną czarną herbatę, która nadaje jej nowy i bardziej żywy smak. Keemun oferuje nuty dymne, które sprawiają, że mieszanki czarnej herbaty są znacznie mocniejsze niż inne alternatywy. W angielskiej mieszance śniadaniowej Keemun znajdziesz nuty czekolady, słodu i palonych smaków o pełnym smaku.

Kenia

Afrykańskie mieszanki angielskiej herbaty śniadaniowej najczęściej spotykane są w torebkach lub saszetkach. Dzieje się tak dlatego, że większość producentów w regionie stosuje metodę CTC (Cut-Tear-Curl) do mielenia liści czarnej herbaty na drobne kawałki. Rezultatem jest filiżanka herbaty o intensywnych smakach i wyższych nutach cierpkich. Czarne herbaty kenijskie są również znane ze swoich jasnych i rześkich smaków, które przybierają jasnobrązową barwę.

Najlepsze sposoby na rozkoszowanie się angielską herbatą śniadaniową

Zaparz idealną herbatę z jedną z najlepszych angielskich mieszanek herbat śniadaniowych. Miłośnicy herbaty będą cieszyć się orzeźwiającym aromatem i odważnymi właściwościami tej pysznej herbaty. A co najważniejsze, ta herbata jest odpowiednia dla każdego podniebienia, co czyni ją doskonałym wyborem, niezależnie od tego, czy herbata jest Twoim ulubionym napojem na świecie, czy też dopiero zaczynasz picie herbaty.

Jeśli szukasz innych brytyjskich herbat, w których możesz się zakochać, wypróbuj inne klasyki, takie jak irlandzka herbata śniadaniowa i Earl Grey, która jest nasycona bergamotką pomarańczową, aby uzyskać cytrusowy i żywy smak. Możesz także poszukać organicznych angielskich herbat śniadaniowych, które zapewniają najlepszy smak herbaty w każdej filiżance, bez szkodliwych pestycydów i substancji chemicznych, które mogą zmienić naturalne nuty smakowe.

Zaparz gorący czajniczek swojej ulubionej angielskiej herbaty i rozpocznij dzień odważną poranną herbatą lub dodaj ją do popołudniowego podwieczorku w postaci mrożonej herbaty z kanapkami na palcach oraz słodkimi i pikantnymi ciastami. Niezależnie od tego, jak zdecydujesz się zaparzyć, ten bestseller z pewnością dołączy do Twojej listy ulubionych herbat.

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki [Please select a shipping country]:

Sparwdź rówież pozostałe produkty

dot do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl