Long Zhu Jaśminowa

Opis
Long Zhu Jaśminowa

Już od ponad 100 lat produkcja tej zielonej herbaty odbywa się ręcznie tylko z pierwszego i drugiego listka. Aromat jaśminu jest niezwykle orientalny w połączony wysokogatunkową herbatą zieloną daje wyjątkowy przyjemny aromat i smak czyniąc go niepowtarzalnym.
Produkcja tej wyjątkowej herbaty to aromatyzowanie świeżymi kwiatami jaśminu, w czasie procesu produkcji herbata jest zwijana ręcznie. Listki herbaty suszone są się w razem z jaśminem. Układając na przemian kilkoma warstwami herbaty i jaśminu. Herbata w ten sposób przejmuje powabny zapach i aromatyzuje się naturalnie. Po tym procesie kwiat jaśminu jest usuwany a Ty możesz się cieszyć niepowtarzalnym aromatem jaśminowej herbaty.
Jaśminowy specjał uprawiany wysoko w górach południowo-wschodnich Chin na wysokości przekraczającej 1000 m n.p.m. Małe srebrno-zielone kulki herbaty po zaparzeniu rozwijają się uwalniając niepowtarzalny aromat świeżej zielonej herbaty z delikatną nutką jaśminu.

1-2 łyżeczki herbaty na filiżankę (200ml) wody o temperaturze 70-80 ºC (tj. mniej więcej 5 -15 minut po zagotowaniu wody) Herbatę japońską parzymy do trzech razy za każdym razem oddzielając liść od naparu.