Naczynko Mate Ceramiczne

Dostępność: Dostępny • na wyczepaniu
Czas wysyłki do: 1-2 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 46,00 zł 46.00
ilość szt.
Zyskujesz 46 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Kod produktu: 310066

Opis

Naczynko  do Yerba Mate

Kraj produkcji: Polska

Naczynie ceramiczne do tradycyjnego spożywania Yerba Mate.

  • Pojemność ok 350 ml.
  • Średnica: 11 cm
  • Wysokość: 11 cm

Naczynko calabaza w całości pokryte jest szkliwem, dzięki czemu naczynie jest łatwe w utrzymaniu czystości.

Tykwę ceramiczną możesz myć środkami z detergentem oraz w zmywarce do naczyń.

Produkt: Naczynko | Mate | Prezent | Yerba | Rękodzieło | Calabaza | Matero |

 

Naczynko calabaza w całości pokryte jest szkliwem, dzięki czemu naczynie jest łatwe w utrzymaniu czystości.

Tradycyjny sposób przygotowania Yeba Mate

  • Nasyp yerbę do naczynka 1/4 do 3/4 objętości (dla początkujących proponujemy rozpoczynanie od minimalnej ilości nawet 1-2 łyżeczki)
  • Przykryj dłonią otwór tykwy i odwróć do góry
  • Potrząśnij naczyniem, by najdrobniejsze listki i pył opadły w stronę zatkanego otworu na dłoń
  • Tykwa z mateodwróć ostrożnie naczynko i ustaw w pozycji ok 45 stopni by yerba ułożyła się po skosie
  • na tak przechylone naczynie  umieść na wierzch yerby bombillę i odchyl delikatnie do pozycji pionowej naczynka
  • zalej przegotowaną wodą o temp. 70-80 ºC
  • Odczekaj aż listki yerby wchłoną wodę i po 2-3 minutach uzupełnij tykwę do pełna
  • w zależności od pojemności naczynka i wsypanego suszu możesz zalewać od 3-7 razy (niektóre okazy naczynek o poj. powyżej 300 ml nawet do 10 razy)
  • jeśli będziesz wkładał bombillę do naczynka z yerbą już zalaną wodą to zatkaj od góry przy ustniku wówczas cięte listki i pył nie wyjdzie do filtra bombilli.

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki [Please select a shipping country]:

Sparwdź rówież pozostałe produkty

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl