Aksamitny pocałunek Pu Erh
Opis
Aksamitny Pocałunek Pu Erh
Herbata czerwona której liście zaparzysz trzy razy.! czyli odchudzająco, smacznie, zdrowo i oszczędnie. Herbata dla Ciebie? czytaj dalej.
Chińczycy mianem herbaty czerwonej określają zieloną, zawilgoconą, herbatę Pu Erh, którą poddaje się procesowi fermentacji w celu nadania jej głębszej, ciemniejszej barwy.
Składniki: herbata czerwona Pu Erh, czarna porzeczka, żurawina kandyzowana, malina liofilizowana, aromaty
Wartość odżywcza w 100g: wartość energetyczna 61,0 kJ/ 15,0 kcal, tłuszcze 0,0 g, węglowodany 2,7g (w tym cukry 2,2), błonnik 1,0g, białko 0,0 g, sól 0,0g, sód 0,0g.
Jak herbata na odchudzanie?
- Jej napar posiada również inne cenne walory między innymi dużą zawartość cynku, który ma nie mały wpływ na wygląd i stan naszych włosów i skóry.
- poprawia wygląd cery i dodaje jej blasku i jasności
- poprawia koncentrację, korzystnie wpływa na pamięć i poprawi Twój nastrój
- Dodatkowo czerwona herbata świetnie oczyszcza organizm z toksyn
- Herbata czerwona wywołuje rozszerzanie się naczyń krwionośnych czym wspomaga szybszy proces usuwania alkoholu z krwi i stymuluje nasz układ nerwowy, co przyśpiesza powrót do lepszej formy po spożyciu alkoholu
- dodatkowe korzyści z picia czerwonej herbatki to to że ma właściwości antyoksydacyjne, które chronią organizm m.in. przed chorobami nowotworowymi
Co ze smakiem herbaty Pu Erh (czerwona)
Jeśli nie zagustujesz jednak w smaku ziemistym czerwonej herbaty po pierwszej filiżance to mimo to niewskazane jest jej słodzenie cukrem białym czy brązowym. Cukier w połączeniu z naparem herbaty pu erh obniża jej właściwości i zmniejsza efekty np: odchudzające. A testowana jest przez nas i tysiące naszych klientów więc spore grono osób, które raczej nie może się mylić. Więc wytrwaj nie poddawaj się spóbuj kolejną filiżankę puerha zastosuj tylko właściwy czas parzenia lub skróć nawet na początek go do 1 minuty, a po pewnym czasie nie będziesz mógł bez tej herbaty o cudownych właściwościach długo wytrzymać.
Co zrobić gdy herbata nie smakuje?
- przyczyną niesmacznej herbaty może być woda, wysoki poziom chloru i jej twardość czyli wysokie pH, spróbuj ją wcześniej przefiltrować lub użyć niegazowanej wody butelkowanej
- niska jakość herbaty
- gdy traci swoje walory smakowe, zbyt długo przechowywana niewłaściwie. Każdą herbatę w tym i czerwoną należy przechowywać w szczelnym pojemniku lub puszce w ciemnym, suchym i chłodnym miejscu. Nie należy wystawiać jej na działanie promieni słonecznych, ani miała dostęp do aromatów korzennych przypraw.
Jak zaparzyć czerwoną herbatę Pu Erh
Jedną łyżeczkę herbaty zasypać do zaparzacza na filiżankę lub kubek o poj. ok. 220 ml, liście zalej wodą o temperaturze 90º C (tj. mniej więcej 2 minut po zagotowaniu wody),). Zalecany czas zaparzania tej odmiany herbaty to 2-4 minuty, następnie po tym czasie należy oddzielić liście od naparu. Czerwone herbaty mają tą zaletę, że możemy ten sam liść zaparzyć ponownie nawet trzy razy.
Ceremonia parzenia herbaty