Malinowa Czarna

Opis
Malinowa
Czarna herbata Ceylon oraz zanurzone w niej soczyste kawałki dużych malin to propozycja polecana zwłaszcza na jesienne wieczory, lub zimą rankiem przed wyjściem z domu ale i przy walce z przeziębieniem i grypą. Doskonale rozgrzeje nie tylko miłośników tego owocu. Nadaje się także jako napój przyrządzany na zimo w letnie, długie wieczory. W towarzystwie kostek lodu oraz soczystych kawałków świeżych owoców doskonale będzie zaspokajała pragnienie.
Składniki: herbata czarna Ceylon, malina liofilizowana, aromat
Wartość odżywcza w 100g: wartość energetyczna 176,0kJ / 42,0kcal, tłuszcze 0,6g, węglowodany 5,0g (w tym cukry 4,1g), błonnik 6,0g, białko 1,1g, sól 0,0g, sód 0,0g.
Kraj pochodzenia: Sri Lanka
Jak zaparzyć czarną herbatę z dodatkami?

Wsyp jedną łyżeczkę herbaty do zaparzacza, sitka lub filtra na filiżankę, liście zalej wodą o temperaturze 95ºC (woda zaraz po przegotowaniu). Zalecamy czas zaparzania tej odmiany herbaty to ok. 3 minuty, następnie po tym czasie należy oddzielić liście od naparu.