Śniadanie u Tiffany'ego

Opis
Śniadanie u Tiffany'ego
Mieszanka owoców lasu i ogrodu (w tych rolach truskawka, jeżyna i jagoda), które spotykają liść limonki i różowy bławatek, prowadzą do wielu zaskakujących zwrotów akcji. Nad całością opiekę reżyserską sprawuje duet czarnych herbat z Assamu i Cejlonu.
Składniki: Herbata czarna Ceylon, herbata czarna Assam Dekorai, jeżyna, jagoda, limonka liść, truskawka, bławatek różowy kwiat.
Wartość odżywcza w 100g: wartość energetyczna 185kJ / 44,0kcal, tłuszcze 0,6g, węglowodany 7,5g (w tym cukry 6,5g), błonnik 2,5g, białko 0,9g, sól 0,0g
Kraj pochodzenia: Indie, Sri Lanka
Jak zaparzyć czarną herbatę z dodatkami?

Wsyp jedną łyżeczkę herbaty do zaparzacza, sitka lub filtra na filiżankę, liście zalej wodą o temperaturze 95ºC (woda zaraz po przegotowaniu). Zalecamy czas zaparzania tej odmiany herbaty to ok. 3 minuty, następnie po tym czasie należy oddzielić liście od naparu.