Earl Grey Lawendowy

Opis
Earl Grey Lawendowy
Tradycyjna herbata Earl Grey skomponowana na bazie Ceylonu z dodatkiem suszonej lawendy. W smaku wyczuwalne są charakterystyczne nuty bergamoty delikatnie przełamane aromatem lawendy.
Napar ma kolor czerwono-brązowy.
Składniki: herbata czarna Ceylon, lawenda 3%, olejek baergamotki
Kraj pochodzenia: Sri Lanka
Jak zaparzyć czarną herbatę

Wsyp jedną łyżeczkę herbaty do zaparzacza, sitka lub filtra na filiżankę, liście zalej wodą o temperaturze 95ºC (woda zaraz po przegotowaniu). Zalecamy czas zaparzania tej odmiany herbaty to ok. 3 minuty, następnie po tym czasie należy oddzielić liście od naparu.
Jak poznać czy herbata się prawidłowo zaparzyła?
To zobaczysz naocznie i jest bardzo proste. Na jej powierzchni zobaczymy charakterystyczną pianę, a napar będzie miał pełny, intensywny smak i głęboki aromat. Nie wyczuwalna też jest w niej gorycz.