Earl grey Spicy

Opis
Earl grey Spicy
Klasyczna herbata Earl Grey na bazie czarnej herbaty Ceylon jej wyrazisty napar pozwala rozgrzać się dzięki odważnemu smakowi czarnej herbaty Ceylon z dodatkiem imbiru, czerwonego pieprzu i kardamonu oraz oleju z bergamoty.
Składniki: herbata czarna Ceylon, kardamon, pieprz czerwony, imbir, olejek bergamoty
Kraj pochodzenia: Sri Lanka
Jak zaparzyć czarną herbatę

Wsyp jedną łyżeczkę herbaty do zaparzacza, sitka lub filtra na filiżankę, liście zalej wodą o temperaturze 95ºC (woda zaraz po przegotowaniu). Zalecamy czas zaparzania tej odmiany herbaty to ok. 3 minuty, następnie po tym czasie należy oddzielić liście od naparu.
Jak poznać czy herbata się prawidłowo zaparzyła?
To zobaczysz naocznie i jest bardzo proste. Na jej powierzchni zobaczymy charakterystyczną pianę, a napar będzie miał pełny, intensywny smak i głęboki aromat. Nie wyczuwalna też jest w niej gorycz.